Atriumfibrilleren (boezemfibrilleren) is een veel voorkomende hartritmestoornis, waarbij het hart onregelmatig en te snel klopt. Het komt vooral voor bij ouderen en is niet direct levensbedreigend. Klachten kunnen zijn: duizeligheid, sneller moe en kortademig, onrust of angst. Vaak gaat atriumfibrilleren binnen een paar dagen over, maar bij langer aanhouden is een behandeling nodig om schade aan het hart te voorkomen.
Atriumfibrilleren en erfelijkheid
De kans om atriumfibrilleren te krijgen is voor een deel erfelijk bepaald. Op dit moment is van meerdere genen wetenschappelijk aangetoond dat ze hierbij een rol spelen. Aan de hand van je DNA is daardoor goed te zien of je een verhoogde of verlaagde kans hebt om atriumfibrilleren te krijgen.
Atriumfibrilleren voorkomen
Wetenschappers ontdekken steeds meer over manieren om de kans op atriumfibrilleren te verkleinen. Hierdoor kun je zelf een bijdrage leveren aan het voorkomen van atriumfibrilleren. iGene helpt je hierbij, door relevante wetenschappelijke informatie met je te delen.
Jouw kans op atriumfibrilleren verkleinen?
Met een iGene Paspoort kun je direct zien of je een verhoogde of verlaagde kans loopt op tal van erfelijke aandoeningen, waaronder atriumfibrilleren. Als blijkt dat je een verhoogde kans hebt op atriumfibrilleren, krijg je bovendien gerichte informatie om deze kans te verkleinen.
iGene: gelukkiger leven dankzij de laatste wetenschappelijke inzichten
Zolang je gebruik maakt van iGene, blijf je informatie ontvangen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Dus als er in de toekomst belangrijke ontdekkingen worden gedaan waarmee je de kans op atriumfibrilleren nog verder kunt verkleinen, kun je daar direct je voordeel mee doen.
Meer weten?
Ontvang gratis de publicatie:
'Een iGene Paspoort: iets voor mij?'
Publicatie downloaden