Cacao bevat zogeheten flavonoïden. Dat zijn sterke antioxidanten, die een gunstig effect op de bloedvaten hebben.
Hoe hoger het percentage cacao, hoe meer flavonoïden. Melk- en witte chocolade bevatten weinig tot geen cacao. Neem dus (extra) pure chocolade met minimaal 65% cacao. Let op: alle soorten chocolade bevatten veel onverzadigd vet, dus eet met mate.
Pure chocolade en jouw gezondheid
Er zijn gezondheidseffecten die samenhangen met het nuttigen van pure chocolade.
iGene Paspoort
iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of het eten van pure chocolade voor jou extra belangrijk kan zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.