Zuivelproducten vormen een bron van eiwit, vitamines en mineralen, en worden geassocieerd met diverse gezondheidseffecten.
Let op: met name volle zuivelproducten zoals melk, kaas, yoghurt en room bevatten relatief veel verzadigd vet. Halfvolle of magere zuivelproducten zoals karnemelk, magere kwark, halfvolle melk en magere yoghurt zijn een goed alternatief, evenals een minder dik belegde boterham met kaas.
Regelmatig zuivel en jouw gezondheid
Er zijn meerdere gezondheidseffecten die samenhangen met een regelmatige inname van zuivelproducten.
iGene Paspoort
iGene biedt je inzicht in persoonlijke risico's op aandoeningen en vertelt je of zuivelproducten voor jou extra belangrijk kunnen zijn om bepaalde aandoeningen te voorkomen. Daarnaast geeft een iGene Paspoort je informatie over wat je verder kunt doen om risico's te verlagen. Daarbij leggen we de nadruk op gedrag waarmee jíj de meeste gezondheidswinst kunt behalen. In de onderstaande publicatie lees je meer over wat iGene voor jou kan betekenen.